Pimppiaktivisti puhuu kauniita pillulleen ja kehottaa kaikkia pimpillisiä tekemään samoin

Oma pimppihäpeä, halu rikkoa tabuja, tarjota tietoa ja vertaistukea sekä yleinen kiinnostus seksuaalikasvatukseen tekivät Katjasta, 23, pimppiaktivistin.

Katja piirtää pilluja, julkaisee pimppitarinoita sekä herättelee keskustelua aiheeseen liittyvistä teemoista @vulvapositiivisuuus-Instagram-tilillään.

Tällä hetkellä Katja työskentelee psykiatrisena lähihoitajana ja aloittaa seksuaalineuvojan opinnot vuonna 2021. 

Katja kokee, että seksuaalisuudesta ei ole puhuttu tarpeeksi ja pimppien monimuotoisuudesta pitäisi kertoa jo koulussa. 

“Kuva siitä, miltä pitäisi näyttää, on tullut lähinnä pornosta. Siellä poistetaan kaikki karvat, pienennetään kirurgian avulla häpyhuulet ja vaalennetaan peräaukotkin.”

Katjalle itselleen puhuminen on ollut tärkein tie ulos häpeästä.

Vulvapositiivisuuus-tilillä Katja jakaa piirtämiään kuvia pimpeistä sekä pimpillisten tarinoita esimerkiksi vulvodyniasta, endometrioosista ja ensimmäisistä seksikerroista. Vähän aikaa sitten Katja aloitti live-lähetykset, joissa hän keskustelee eri seksologian ammattilaisten kanssa. 

Katja saa jatkuvasti Vulvapositiivisuuus-tililleen yhteydenottoja pimpillisiltä, jotka haluavat, että Katja piirtää heidän vulvansa. Koska pyyntöjä tulee paljon, ja ihmiset haluavat kuvan itselleen, Katja on alkanut pyytää pientä maksua osallistujilta. Todella vähävaraisille hän piirtää pimpin ilmaiseksi. Jonossa on tällä hetkellä noin neljäkymmentä vulvaa, joita Katja piirtää fiiliksen mukaan.

“Joskus mulla on olo, että haluan piirtää sellaisen yksinkertaisen. Jotkut pillut on helpompia piirtää kuin toiset.”

Kuvien piirtämiseen menee yhdestä kolmeen tuntia. Katja ottaa vastaan kuvia täysi-ikäisiltä ja pimpillisiltä henkilöiltä. Toisinaan hän saa yhteydenottoja ihmisiltä, jotka haluaisivat itselleen vulvan. Katja jakaa tilillään myös heidän tarinansa, mutta kuvia hän piirtää vain pimpeistä. 

Katja on saanut pelkästään positiivista palautetta Vulvapositiivisuuus-tilistään. Pimppiaktivismin kääntöpuoli on seksuaalinen häirintä: #seksipositiivisuus ja #masturbointi -hashtagit provosoivat penisten esittelijöitä ottamaan yhteyttä yksityisviesteillä.  Pervojaakko69 -tilit ja vastaavat päätyvät suorinta tietä Katjan estolistalle. 

Vaikka Vulvapositiivisuuus-tili on otettu hyvin vastaan, Katja on joutunut taistelemaan Instagramin kanssa saadakseen pitää tilinsä. Hänen ensimmäinen Pimppipositiivisuus-tilinsä suljettiin yllättäen ilman varoitusta. Tilin mukana meni noin 40 piirustusta ja 30 tarinaa. Tämänhetkinen tili on jo kolmas tili. Se on yksityinen ja Katja on hyvin tarkka siinä, ketä hyväksyy seuraajikseen. Instagramin sensuurin takia hän on joutunut jättämään liian provosoivat hashtagit pois käytöstä. 

Katja suosittelee kaikille pimpillisille omaan vulvaan tutustumista. Peili käteen ja katselemaan. Myötätuntoinen kehopuhe on tärkeää ja on tärkeää tiedostaa, että jokainen on kaunis ja arvokas sellaisena kuin on. Katja itse harjoittaa silloin tällöin pimppisilittelyä ja ja toisinaan hän kehuu vulvaansa. 

“Voihan se tuntua vähän hassulta, että puhuu omalle pillulleen, että kai sä tiedät, et sä oot kaunis. Mutta miksi ei?”


Katja kehottaa ottamaan Instagramissa seurantaan tilejä, joissa suhtaudutaan pimppien monimuotoisuuteen hyväksyvästi. Tällaisia ovat esimerkiksi: 

The Vulva 🌺🦋 (@thevulva) 

The Vulva Gallery (@the.vulva.gallery) 

Pimppikerho (@pimppikerho) 

Marja Kihlström (@puhumuru) 

Menkkablogi (@menkkablogi)

Kuvitus: Screenshot @vulvapositiivisuuus-tililtä omistajan luvalla. Kuva otettu 9.8.2020.